Pestovanie maku ma na Slovensku dlhodobu tradiciu, napriek tomu je (podla mojich vedomosti) toto jedina publikacia venovana jeho rozmanitemu vyuzitiu v kuchyni. Mozno by sa hodilo viac fotografii k receptom, ale kucharka je inspirujuca takze to nepovazujem za velky nedostatok. Vydavatelia by mohli pri obdobnych specializovanych kucharkach zvazit zaradenie kapitoly najjednoduchsich receptov - ako vhodne pre pripravu detmi, resp. rodicia a deti.
Mak je tradičná slovenská plodina. Československo až do druhej svetovej vojny patrilo k jeho najväčším vývozcom. V súčasnosti už jeho pestovanie nie je také rozšírené, ale mak zostal obľúbenou súčasťou nášho jedálneho lístka. Dnes sa na Slovensku pestujú štyri potravinárske odrody maku: modrá, sivá, hnedá a albínska biela, chuťovo veľmi osobitá. No chuť všetkých štyroch odrôd stojí za to. Vyskúšajte ju v skvelých koláčoch, slaných aj sladkých, tradičných či moderných, inšpirovaných medzinárodnou kuchyňou. Zoznámte sa s makovým olejom a makovou múkou, vyrobte si makové mlieko, makové pesto alebo smoothie. Presvedčte sa, že mak nepatrí len do tradičnej štrúdle, mrežovníka, buchiet či na rezance, ale pripravte z neho cheesecake, makrónky, panna cottu, krehké Pavlovovej tortičky s makovou šľahačkou alebo griotkové tartaletky. Nič to, ak budete mať maku plné zuby!
Číslo vydania 1
Jazyky slovenský
Počet strán 224
Dátum uvedenia titulu 2017-03-27
Rozmery 240x190x22
Hmotnosť 765g
Typ
Knihy viazané
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Pestovanie maku ma na Slovensku dlhodobu tradiciu, napriek tomu je (podla mojich vedomosti) toto jedina publikacia venovana jeho rozmanitemu vyuzitiu v kuchyni. Mozno by sa hodilo viac fotografii k receptom, ale kucharka je inspirujuca takze to nepovazujem za velky nedostatok. Vydavatelia by mohli pri obdobnych specializovanych kucharkach zvazit zaradenie kapitoly najjednoduchsich receptov - ako vhodne pre pripravu detmi, resp. rodicia a deti.
Makovú knižku som si vybrala preto, lebo mám rada mak, makové koláčiky a hlavne mám rada mak z Jarnej od pani Čechovičovej. Takže ma kniha zaujala aj preto, že je jeho autorkou. Jej mak aj koláčiky hlavne makvo višnová štrudla sú výborne.