Príčiny, súvislosti, dôsledky a možnosti riešenia chorôb a problémov spojených s jedlom, tak znie podtitul tejto knihy. Prechádzame v nej spoločne s potravinami, ktoré konzumujeme počas celého dňa, zároveň aj dejinami ľudskej stravy. Vysvetľujeme historické dôvody, prečo nám mnohé z našich základných istôt, napríklad pšenica alebo mlieko, dnes skôr škodia než prospievajú.Strava ovplyvňuje zdravotný stav oveľa viac, ako sme sa doteraz domnievali. Chceme vám naznačiť, že nad každým sústom jedla alebo dúškom nápoja by ste sa mali zamyslieť. Jedlo menilo osudy našich predkov, avšak to, čo jedli naši rodičia alebo starí rodičia, sa za necelé polstoročie novodobého poľnohospodárstva a chovu hospodárskych zvierat zmenilo rovnako významne ako spôsob spracovania.Naša spoločnosť vymenila kvalitu zážitku za kvantitu. Syntetické antibiotiká a pesticídy z obilných, zeleninových alebo ovocných polí nás nevídaným spôsobom každodenne zaťažujú. Často netušíme, čo vlastne jeme. Nevieme o prítomnosti cudzorodých látok a alergénov, ktoré spôsobujú poruchy metabolizmu, alebo o neustále stúpajúcej chemizácii našej stravy. Kvôli tomu musíme zmeniť skladbu potravín aj spôsob ich prípravy. Vedľa poznania príčin, súvislostí a pochopenia ponúka táto kniha riešenie. Je ich oveľa viac, než predpokladáte, a výber záleží len na vás.MUDr. Josef Jonáš a Jiří Kuchař spoločne napísali knihy Svet prírodných antibiotík, Zdravie v ohrození - Horká pravda o sladkom cukru a jej voľné pokračovanie Tak chutí šťastie s recepty na sladké jedlá bez použitia rafinovaného cukru.
Kniha je v českom jazyku.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.